onsdag den 27. juni 2012

At hækle på svensk - til prinser og prinsesser



















Mest virkat denne skønne svenske blog har alt eller i hvert fald rigtig meget af alt det, jeg godt kan lide - Tænker, at jeg med dette indlæg, kan minde mig selv om... at disse dog er for lækre og er på min "Når nu du får masser af tid, så er det det her, du skal igang med... - liste" Gad vide om mit svenske stadig er godt nok til, at jeg kan give mig i kast med dem...

Billedet er lånt fra bloggen, hvor også opskriften findes.

mandag den 25. juni 2012

Barbapapa og Børnecancer Fonden



Jeg var netop inde på Bolig Livs hjemmeside - der på forsiden har en masse sommerferie DIY - Og med en datter, der er helt forgabt i Barbapapa, ja så kan det jo kun gå for langsomt.

Mest virkat hedder den svenske blog, hvorfra billedet er lånt og som også har været så sød at lægge opskrifterne ud helt gratis - og med opfordringen om istedet at donere pengene til Børnecancer Fonden. Hvilket fantastisk tiltag - som man da kun kan støtte op om!

søndag den 24. juni 2012

Orange





Orange - er tydeligvis ikke det, der præger vores hjem mest...

Her har det regnet og regnet og regnet - ja nærmest hele dagen, så det var helt skønt med en lille tur i haven - de fine tagetes er Albertes og står på verandaen ved legehuset.

Billedet af gulerodssalaten er fra Claus Meyers Salatværkstedet - vi har endnu ikke teste den, men den ser utrolig indbydende ud.

Ferie... ferie, ferie - næsten

De sidste 4 år har jeg haft 9. klasse til lidt af hvert, i år blev kristendom så trukket ud! Så de sidste par uger har den stået på lignelser, Biblen, den ottefoldige vej, etik og musik - for derefter at skifte til grundloven, Montesqueiu, integration og velfærd, men nu - nu er der sommerferie (mentalt i hvert fald) officielt dog først på fredag :)

Familien har lidt under min forberedelse, hvilket har resulteret i skovtur indenfor et par gange - for at undgå at pakke det hele sammen. Men tror helt ærligt ikke, Alberte opfattede det som den helt store lidelse (tæppe på gulvet, madpakke, drikkedunk og mor og far).

Gul

Alt blogge i farver... er slet ikke min idé, men derimod Snullemors... en lille leg er altid sjov! Så søgte i går med lys og lygte for at finde gult i vores lille hjem. Alt sådan mere eller mindre, hvad jeg faldt over viste sig at være Albertes, så derfor fik hun sine egne billeder!

Kom gul - kom glad - kom sommer...


søndag den 17. juni 2012

Hjemmegjort...




Syning har aldrig rigtig være mig... men efter jeg her i blogland er faldet over denne fine model (både her og her). Ja så blev det søndagens projekt! Hvor nemt er det lige... Ja, altså at sy den, at få datteren til at prøve den, er straks en helt anden sag - af de mere besværlige af slagsen. Tror desværre, den er en smule for stor :(

De hæklede blomster er fra Syslemoster - endelig en opskrift, der var lige til at gå til!

fredag den 15. juni 2012

Der er ingen bånd, der binder mig...

Horsens har fået en ny fantastisk butik - en af de rigtig skæve! Sådan i bogstavligste forstand, hvor stolene hænger på væggene... Uden for på gaden står et træskilt med navnet Scout skrevet med tape! Beth Justesen - har udover en masse spændende udenlandsk design også lokalt -  Karina Bækkelunds fantastiske sprællekaniner m.m.


I den lille kælderbutik fandt jeg aftenens værtindegave, og indpakningen er næsten lige så fantastisk som indholdet - måske jeg beholder dem for bare at have dem stående sådan her...



søndag den 10. juni 2012

At koge suppe på en sten

Hvordan er det nu lige, man koger suppe på en sten?
























Alberte kom hjem med denne sten til mig, mente bestemt, den skulle sættes i vand!

onsdag den 6. juni 2012

Barselsgave
























Mine intentioner, da Alberte blev født, var mange. Hun skulle ikke være en lille lyserød candyfloss... men forretningerne og producenterne af babytøj var ikke enige med mig! Nu er hun 2½ og jeg forsøger desperart at indføre kønsneutralt tøj, men det er umuligt (især, fordi faderen synes, piger nu engang hænger sammen med noget lyserødt og lilla), og fordi forretningerne stadig mener, hun skal puttes i pasteller gerne iført Hello Kitty. Men vores lille tøs er nu bare mere til Cars. Bumle og Mc Queen udfører dagligt de vildeste redningsaktioner her i hjemmet... så sidst købte vi bluser i H&M's drenge afdeling.

Så da to små drenge har meldt deres ankomst her til sommer... kunne jeg ikke stå for disse farver - der på ingen måde er kønsneutrale...

Gad vide om forældre til små drenge er lige så frustreret?



tirsdag den 5. juni 2012

Grundlovsdag

Her fejrer vi grundlovsdag - med flaget helt til tops. Jeg er født og opvokset i en lille by, hvor folk flagede på alle flagdagene - jeg elskede det. Så den tradition forsøger jeg at videreføre, efter vi selv har fået hus, have og flagstang. Men synes, det kan være lidt ensomt, for det er tilsyneladende ikke en tradition her... Men glæden var stor, da 7 huse på vores lille vej i dag havde hejst Dannebrog... (fuldstændig uvidende om, om der skulle have været en rundfødselsdag at fejre istedet, men jeg håber :) )
Det viste sig desværre, der også var et guldbryllup at fejre - så tillykke til dem i nr. 8.

Helt ærligt, synes jeg ikke, det er svært at hejse flaget helt til tops, anderledes er det, når det skal på halv (9. april og langfredag)... og der ikke er andre, der gør det!

Men her er et glimt at vores grundlovsdag anno 2012.

Der skulle have været et rigtig fint billede af alle flagene her fra vejen, men viserne har passeret 20.00 - jeg beklager...

Chokoladeboller
Farsdags gave - med påskrevet kort...


Albertes kunst

Gymnastik - hele dagen i nattøj.


mandag den 4. juni 2012

...og mødte Søren...skildpadde!

Hip som hap...

Argh, det er vist ikke helt sådan, Halfdans gode gamle børnesang om mariehønen er... men nu var det en skildpadde, der var ønsket. Alberte skulle i dag til fødselsdag i dagplejen, så mutti her har haft gang i hæklenålen, så Caroline kunne få en af hver af disse noget skeløjet dyr - men ikke alle kan være lige perfekte. Jeg synes måske i virkeligheden, de får lidt mere personlighed ved at være lidt skæve!



søndag den 3. juni 2012

Halfdans Rasmus




























Hej struds...

I går besøgte vi Assendrup gårdbutik, der har et mindre udvalg af div. dyr - men især strudsene og fårene fangede Albertes interesse - især fårene, der måtte fodres med rundstykker.

Man kan ikke andet end blive en smule betaget af disse store fugle - hvor af vi så flere (fuldvoksne hanner), der ledte tankerne tilbage til Halfdans Rasmus...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...